Recepti za odrasle

Složenac s bulgurom


Sastojci:
- 300 g kratko blanširanog lista blitve (odvojiti peteljke)
- 300 g šampinjona (ili neke druge vrste gljiva)
- 400 g pilećeg filea
- 200 g sitnog bulgura
- 3 jajeta
- so, kopar (začini po želji)

Priprema:
- Bulgur skuhajte u većoj količini posoljene vode i procijedite.
- Dodajte mu isjeckan kopar (ili druge začine po vlastitoj želji) i jaja, te dobro promiješajte.
- Piletinu izrežite na tanke kriške, kao i šampinjone.
- Tepsiju dimenzija 15X20 cm pomažite maslinovim uljem.
- Na dno tepsije slažite listove blitve, tako da se fino preklapaju. Ostavite jedan dio listova kojim ćete prekriti složenac.
- Redajte slojeve sljedećim redoslijedom: bulgur, pileći file, bulgur, šampinjoni, blgur. Piletinu i šampinjone lagano posolite. Ako želite da bude pikantno dodajte chilli.
- Gornju površinu složenca prekrijte listovima blitve.
- Prekrijte papirom za pečenje i pecite u rerni zagrijanoj na 200 C oko pola sata.
- Izrežite na kocke i služite s jogurtom.

Prijatno i u slast!