Recepti za odrasle

Desert s bundevom


Sastojci:
- 400 g muškatne tikve ili bundeve
- Štapić cimeta i nekoliko karanfilčića
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika tahina
- 2-3 kašike meda (ukoliko tikva nije dovoljno slatka)
- 4 kašike gorkog kakaoa
- 100 g pečenih badema
- 50 g mješavine suhog voća i sjemenki po želji

Priprema:
- Izrežite tikvu na približno jednake komade i skuhajte je zajedno s cimetom i karanfilčićima.
- Dobro je procijedite.
- Pustite desetak minuta da se malo ohladi pa dodajte kokosovo ulje, tahin, med i kakao i izblendajte u kremu. Ostavite u frižideru barem pola sata.
- Isjeckajte bademe i pomiješajte ih sa sjemenkama i suhim voćem.
- U 9 manjih providnih čaša sipajte po malo smjese s bademom. Preko toga dodajte nešto kreme, pa opet sloj smjese od badema i tako naizmjenično. Završite s bademima, koji će poslužiti i kao ukras.