Recepti za odrasle

Tortilje s povrtim punjenjem


Potrebno:
- 5 komada kukuruznih tortilja
- manja glavica kelja
- 300 g šampinjona
- 1-2 glavice crvenog luka
- 1-2 čehna bijelog luka
- malo tvrdog sira po želji
- 2-3 kašike ajvara
- 2-3 kašike pavlake
- rukola (ili neka druga svježa salata)
- začini po želji
- možete koristiti bilo koje sezonsko povrće po želji.

Priprema:
- Prodinstajte crveni i bijeli luk na maslinovom ulju, tako da crveni luk postane staklast i mekan.
- Isjeckajte šampinjone i kelj i dodajte ih da se dinstaju na luku.
- Dinstajte na tihoj temperaturi dok lagano ne porumene.
- Pavlaku i ajvar pomiješajte sa začinima po želji i izmiješajte, koristite kao namaz.
- Svaku tortilju mažite dijelom namaza, stavite povrtnu mješavinu, dodajte malo sira i zamotajte. Ako se tortilja otvara pričvrstite je čačkalicom.
- Poredajte napunjene tortilje u pleh, pospite sa malo rendanog sira.
- Zapecite u rerni samo toliko da se sir istopi.
- Servirajte uz svježu salatu posutu maslinovim uljem i limunom.
- Tortilje možete napraviti tako da i salatu stavite unutra i zamotate, ne morate ih zapeći u rerni.