Recepti za odrasle

Kukuruzne korpice sa špinatom


Potrebno:
- 400 ml ključale vode
- 200 g kukuruznog brašna
- 1 mrkva
- 1 glavica crvenog luka (ili mladi luk)
- 2 čehna bijeloga luka
- 400 g špinata
- 50 ml vrhnja za kuhanje (ili kajmaka)
- koziji ili neki drugi sir po želji
- so, začini po želji, maslinovo ulje

Priprema:
- Na maslinovom ulju prodinstajte isjeckan luk, mrkvu i špinat.
- Kada špinat svehne i voda ispari, dodajte vrnje i promiješajte da se sjedini.
- U vrelu posoljenu vodu dodajite pomalo kukuruzno brašno i dobro miješajte.
- Kada ste dodali svo brašno kuhajte još desetak minuta.
- Pripremite 12 kalupčića za korpice.
- Svaku korpicu napunite do pola pa u sredini kašikom napravite udubljenje.
- Rasporedite špinat u korpice.
- Odozgo stavite sir po svojoj želji. Možete staviti komadić kozijeg sira ili neki sir koji se topi.
- Zapecite u rerni 10 minuta.
- Poslužite sa svježom salatom.