Recepti za odrasle

Pohovane punjene paprike


Potrebno:
- Crvena paprika babura
- Masni sir (koji ima svojstvo da se topi)
- Bršano poželji
- Jaje s malo mlijeka
- Prezla
- Začini po želji

Priprema:
- Crvene paprike ispecite u rerni, ogulite i očistite ih od sjemena. Pokušajte ih sačuvati cijele. Ako ne uspijete, neće biti problem.
- Sir izrendajte.
- Jaja pomiješajte s malo mlijeka i dodajte im začine po želji.
- Papriku napunite izrendanim sirom.
- Ako vam se paprike raspadnu, neće biti problem. Samo ih "sastavite" i pridržavajte lagano dok ne ispohujete. Smjesa za pohovanje će ih držati u jednom komadu.
- Uvaljajte papriku u brašno, pa jaja, pa prezlu (tim redoslijedom).
- Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i poredajte paprike.
- Pecite u rerni na 180 C dok ne porumene.
- Servirajte uz rižu, bulgur ili po vašoj želji.